Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

We all face challenges, but we love robotics because our greatest challenge can become our greatest success story!

Τι είναι ο διαγωνισμός Aerial Drone Competition;

Ο Διαγωνισμός με εκπαιδευτικά Drones, υποστηρίζεται από το REC Foundation, και είναι ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό αθλητικό γεγονός  που επικεντρώνεται στην πρακτική, μαθητοκεντρική μάθηση.

Οι ομάδες μαθαίνουν για τα drones, τις αρχές πτήσης, τον προγραμματισμό, την τεκμηρίωση και τις δεξιότητες επικοινωνίας, ενώ παράλληλα διευρύνουν την κατανόησή τους και αναπτύσσουν ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες καριέρας και τις θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τα drones.

Οι ομάδες διαγωνίζονται σε τέσσερις αποστολές: Συνεργατική Αποστολή, Χειρισμός, Αυτόνομη Πτήση και Επικοινωνία – Παρουσίαση.

Τα drones βρίσκουν γρήγορα τον δρόμο τους στην καθημερινή μας ζωή. Τα βλέπουμε σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, στην κατασκευή, στην εργασία με παροχές υπηρεσιών, στην κατάσβεση πυρκαγιών, στη γεωργία και σε αμέτρητους άλλους κλάδους.

 Ξεπερνώντας τον περιορισμό του επίγειου εναέριου χώρου, τα drones χρησιμοποιούνται επίσης όλο και περισσότερο για την εξερεύνηση του διαστήματος. Ακολουθώντας τα βήματα της επιτυχημένης αποστολής Ingenuity στον Άρη, η αποστολή Dragonfly της NASA θα στείλει ένα drone στον Τιτάνα (το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου) για να αναζητήσει ζωή το 2026. 

Οι καριέρες στα drones και στην τεχνολογία drones αναπτύσσονται γρήγορα, και οι μαθητές με  εμπειρία σε drones θα έχουν ξεχωριστό πλεονέκτημα στις μελλοντικές καριέρες που εξαρτώνται από αυτή την τεχνολογία.

Ο Διαγωνισμός Aerial Drone Competition  προετοιμάζει τους νέους για αυτές τις επαγγελματικές δραστηριότητες τώρα και στο μέλλον, ενισχύοντας δεξιότητες που θα τους είναι απαραίτητες τόσο στον τομέα όσο και στο χώρο εργασίας.

Μέσω του μοναδικού συνδυασμού συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων, ο διαγωνισμός προκαλεί τους μαθητές να εφαρμόσουν μία  διαδικασία επίλυσης προβλημάτων που μοιάζει με τη σκέψη των μηχανικών, των σχεδιαστών και σχεδόν κάθε άλλου επαγγέλματος.

Οι τέσσερις αποστολές στον Διαγωνισμό.

Συνεργασία

Τα drones πιλοτάρονται από μαθητές. Δύο ομάδες (συμμαχία)  πετούν μαζί στον ίδιο διαγωνιστικό χώρο για να μεγιστοποιήσουν το σκορ τους σε έναν αγώνα 90 δευτερολέπτων.

Δεξιότητες Πιλοταρίσματος

Τα drones πιλοτάρονται από μαθητές μέσα από μία διαδρομή.  Κάθε ομάδα ανταγωνίζεται μόνη της για να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα 60 δευτερολέπτων.

Αυτόνομη Πτήση

Τα drones προγραμματίζονται από μαθητές για να λειτουργούν εντελώς αυτόνομα. Κάθε ομάδα ανταγωνίζεται μόνη της για να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα 60 δευτερολέπτων.

Επικοινωνία

Οι ομάδες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στους κριτές για το drone τους, την προγραμματιστική τους εργασία και την τεκμηρίωση του Competition Logbook.

Αυτός ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε για να τονίσει τη συνεργασία, να προωθήσει την καινοτομία και, συνολικά, να είναι διασκεδαστικός. Πιστεύουμε ότι οι δεξιότητες που μαθαίνονται και αναπτύσσονται στον Διαγωνισμό Aerial Drone Competition θα βοηθήσουν τους μαθητές να ξεπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο τους παρουσιαστεί.

Καλή τύχη και θα σας δούμε στη Ζώνη Πτήσης!