The Inventors STEM Festival, powered by ΠΛΑΙΣΙΟ - PLAISIO

We all face challenges, but we love robotics because our greatest challenge can become our greatest success story!

The Inventors STEM Festival: Γιορτάζοντας την Καινοτομία και τη Δημιουργικότητα

Στις 25 Φεβρουαρίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας μεταμορφώθηκε σε ένα ζωντανό κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας καθώς φιλοξένησε το Inventors STEM Festival, powered by ΠΛΑΙΣΙΟ – PLAISIO. Περισσότεροι από 300 επισκέπτες, από νέους μαθητές μέχρι επαγγελματίες των τεχνολογικών επιστημών, συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την καινοτομία και την δημιουργικότητα.

Συναρπαστικές επιδείξεις από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – National Technical University of Athens περιλάμβαναν πρωτοποριακά project όπως ηλεκτρικά αμάξια τύπου Formula και μη επανδρωμένα αεροπλάνα, παρουσιάζοντας το μέλλον της τεχνολογίας και της μηχανικής.

Απίστευτος διαγωνισμός Engineering Challenge, όπου 98 νεαροί μελλοντικοί μηχανικοί ηλικίας 10-18 ετών ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να κατασκευάσουν γέφυρες από χαρτί, κόλλα και σελοτέιπ μέσα σε μόλις τρεις ώρες. Οι κατασκευές τους θα έπρεπε να αντέξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φορτίο.

Το αποκορύφωμα της ημέρας ήταν το πολυαναμενόμενο Robot Rollout, κατά τη διάρκεια του οποίου το φετινό ρομπότ της ομάδας The Inventors FTC team παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημοσίως, ξεκινώντας από τους μηχανισμούς του και καταλήγοντας σε μια εντυπωσιακή επίδειξη στην πίστα.

Φωτογραφίες από το The Inventors STEM Festival, powered by ΠΛΑΙΣΙΟ - PLAISIO

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Ακαδημία αλλά και τα προγράμματά μας, κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί!