Οι Inventors στο Καπιτώλιο

We all face challenges, but we love robotics because our greatest challenge can become our greatest success story!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής The Inventors FTC Team στο Καπιτώλιο προσκεκλημένη του Γερουσιαστή κ. Γκας Μπιλιράκη

Η ομάδα μας, έχοντας ξεπεράσει πολλά εμπόδια στην πορεία της, έφτασε επιτέλους στην Ουάσιγκτον, ξεπερνώντας ακυρώσεις πτήσεων, καθυστερήσεις ακόμη και απώλειες βαλιτσών. Τα όσα αντιμετωπίσαμε δεν μας εμπόδισαν, αλλά αντιθέτως μας έκαναν πιο αποφασισμένους για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Maryland Tech Invitational. Η ομάδα είναι πλέον έτοιμη να διαγωνιστεί από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουνίου, φέρνοντας την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στο προσκήνιο.

Πριν από τους αγώνες, είχαμε την τιμή να επισκεφθούμε το Καπιτώλιο, όπου ο Γερουσιαστής κ. Γκας Μπιλιράκης μας υποδέχθηκε θερμά στο γραφείο του. Η επίσκεψη στον κ. Γερουσιαστή και το Καπιτώλιο ήταν πολλά περισσότερα από ένα απλό τουριστικό γεγονός. Αποτέλεσε μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία που ενίσχυσε τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση των μαθητών μας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να συνδυάσει τη μάθηση στους τομείς του STEM με πραγματικές, ζωντανές εμπειρίες, κατανοώντας βαθύτερα τον ρόλο της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη σύγχρονη πολιτική και κοινωνία.

Αυτό το είδος εμπειριών αναδεικνύει την αξία της ενεργού συμμετοχής σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις, προσφέροντας στους μαθητές ένα απτό πλεονέκτημα στην προσωπική και ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη. Ενθαρρύνουμε τους γονείς να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες, καθώς η επένδυση στην εκπαίδευση των παιδιών μας είναι η επένδυση στο μέλλον.

Η ομάδα μας δεν ξέχασε να παραδώσει τα δώρα της, καθώς και εκείνα που στάλθηκαν προσωπικά από τον Δήμαρχο κ. Grigoris Konstantellos, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και καλής θέλησης.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Καπιτώλιο

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Ακαδημία αλλά και τα προγράμματά μας, κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί!