Παρουσίαση στους κριτές

Παρουσίαση στους κριτές

We all face challenges, but we love robotics because our greatest challenge can become our greatest success story!

Το Βαθμολογικό Κριτήριο της Συνέντευξης Ομάδας με τους κριτές
(Team Interview Rubric)

Το Βαθμολογικό Κριτήριο της Συνέντευξης Ομάδας με τους κριτές (Team Interview Rubric) χρησιμοποιείται για όλες τις συνεντεύξεις ομάδων. Οι κριτές θα δουν  τις ομάδες που τους έχουν ανατεθεί από τον επικεφαλής των κριτών.

Η συνεργασία της ομάδας, ο επαγγελματισμός, η ποιότητα της συνέντευξης και η συμπεριφορά της ομάδας θα ληφθούν υπόψη για την υποψηφιότητα και κατάταξη των ομάδων για όλα τα βραβεία που απαιτούν αξιολόγηση.

Οι συνεντεύξεις (κρίσεις)  ομάδων θα  διεξάγονται στην περιοχή της ομάδας. Αυτό επιτρέπει στους Κριτές να παρατηρούν τις ομάδες στη δουλειά τους και να μετακινούνται γρήγορα από μια ομάδα σε μια άλλη.

Οι φιναλίστ ενδέχεται να υποβληθούν σε συνεντεύξεις από διαφορετικές ομάδες κριτών ως μέρος της διαδικασίας συζήτησης. Ο επικεφαλής των κριτών μπορεί να αναθέσει επιπλέον συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Σημείωση:  Οι κριτές θα κάνουν το καλύτερο,  για να δώσουν σε όλες τις ομάδες μια δίκαιη συνέντευξη και θα  προσπαθήσουν να μην επιτρέψουν σε παράγοντες που είναι πέρα ​​από τον έλεγχο των μαθητών να επηρεάσουν αρνητικά την αξιολόγηση της ομάδας.

ΒHMA 1o
Διεξαγωγή της διαδικασίας κρίσεων

Α) Oι ομάδες θα περάσουν από αξιολόγηση  για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το  πρόγραμμα βασισμένο στον αριθμό των ομάδων και των κριτών σε κάθε διαγωνισμό.

Β) Συνήθως, η συνέντευξη ομάδας διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά.

Γ) Οι κριτές  κρατούν σημειώσεις κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων και των παρατηρήσεων για να υποστηρίξουν τις αξιολογήσεις τους

Δ) Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το drone τους,  το Competition Logbook (προαιρετικά) και τον υπολογιστή  τους,  για να εμφανίσουν τον κώδικά τους (προαιρετικά) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης – άλλα υλικά αναφοράς, εργαλεία ή οπτικοακουστικά μέσα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν αυτά τα πρωταρχικά υλικά για τη συνέντευξη.

Ε) Οι συνεντεύξεις ομάδων βασίζονται κυρίως σε  ανοιχτές  ερωτήσεις  από τους κριτές στους μαθητές για το drone τους, την ασφάλεια του drone, τις στρατηγικές αποστολής και τη δυναμική της ομάδας προκειμένου να φωτίσουν την πορεία της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν. 

 

ΒHMA 2o
Ολοκλήρωση και συμπλήρωση του Team Interview Rubric

Μετά τη συνέντευξη, κάθε ομάδα κριτών θα  συμπληρώσει το Φύλλο Αξιολόγησης Ομάδας  και προαιρετικά το Φύλλο Αρχικής Κατάταξης Υποψηφίου για κάθε ομάδα.